Letni Vrt

Letni vrt
Trg golobarskih žrtev 1
5230 Bovec
Tel.00386 05 3896 383
letnivrt@siol.net
Na skrajnem severozahodu Slovenije se nahaja Bovška kotlina - dežela, ki jo je izdolbla smaragdna lepotica Soča in ji dala dušo pestra zgodovina. Dolina je bila pomembna že v rimskem času, saj je skoznjo vodila rimska pot na sever. Danes je njena prednost v odmaknjenosti od mestnega vrveža, a je še vedno dovolj blizu, da je dostopna prave vsem, ki si želijo sprostitve.
Srčika doline je Bovec, mesto, ki leži ob severnem robu Bovške kotline. Obdajajo ga vrhovi, ki si priljubljena točka planincev. Turistom je v mestu namenjenih več hotelov in gostišč, ponudbo pa dopolnjujejo še športno letališče, kamp in in kabinska žičnica, ki pelje na Prestreljeniške pode.

 

Log pod Mangrtom je, poleg Žage, Lepene in Srpenice še en manjši kraj, del Zgornjega Posočja. Znan je po reki Koritnici, na kateri sta manjši hidroelektrarni. V kraju je veliko počitniških hiš, nekoč pomembno prometno naselje pa tako postaja vse bolj turistično. Obiskovalci Bovške kotline bodo prišli na svoj račun predvsem, če so ljubitelji narave, saj bodo uživali v sprehodih, kolesarjenju, ribolovu, planinarjenju in smučanju. Ljubiteljem adrenalina pa so na voljo spusti z raftom, soteskanje, poleti s padalom, adrenalinski spusti s kolesom, ekstremno smučanje in še kaj ...
Trenta je znana predvsem po izviru reke Soče, ki sodi med najlepše izvire v Alpah. Nekateri jo poznajo po spomeniku Juliusu Kugyju, spet drugi po informacijskem središču Triglavskega narodnega parka in trentarski muzejski zbirki.